Waar bent u naar op zoek?

Een wonderlijke naam

Mr. A. van der Poel
Door: Mr. A. van der Poel
Zending
09-12-2021

‘Dat is een bijzonder verhaal…’, zegt mijn gesprekspartner als ik hem vraag hoe hij als moslim tot geloof in Jezus Christus is gekomen. We zijn ergens in een uithoek in Centraal-Azië en Murat – zo noem ik hem hier – vertelt me zijn levensverhaal.

Ik vind het altijd mooi en verrijkend om te horen hoe het Evangelie harten van mensen weet te bereiken, tot in de verste uithoeken van deze wereld toe.

Isabek

Opgegroeid in een traditioneel warm moslimgezin trouwt hij met een vrouw met een christelijke achtergrond. Hun huwelijk blijft echter kinderloos en zijn vader suggereert op een gegeven moment dat Murat van haar moet scheiden: zijn vader is al oud en voelt dat hij niet lang meer te leven heeft. Volgens de traditie is het heel belangrijk dat de grootvader de naam geeft aan het eerstgeboren kind en de tijd gaat nu echt wel dringen. Murat houdt veel van zijn vrouw en wil absoluut niet van haar scheiden.

Als alle raadgevingen van de plaatselijke imam ook niet het gewenste resultaat hebben, neemt hij zijn docent aan de universiteit in vertrouwen en deelt hij zijn nood. Zijn docent blijkt christen te zijn en vraagt of hij het goed vindt om voor Murat en zijn vrouw te bidden in de naam van Jezus (Isa in de islam). ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’, denkt Murat, ‘en Isa is tenslotte ook een profeet van ons.’

Krachtige belijdenis

Tot hun grote verrassing en intense vreugde wordt er nog geen jaar later een gezonde zoon geboren en kan de grootvader hem een naam geven. ‘Isabek, zo moet hij heten’, beslist de grootvader: ‘Isa is heer!’

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 9 december 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Mr. A. van der Poel
Mr. A. van der Poel

is regiocoördinator Midden-Oosten en Centraal-Azië van de GZB.