Waar bent u naar op zoek?

Elke dag een uitdaging

26-01-2021

Bijbellezen in het gezin klinkt makkelijker dan het is. Elke dag opnieuw is het een uitdaging. Hoe doe je dit nu met kleine kinderen en opgroeiende pubers? vraagt Marieke Griffioen-de Vries.

Ik kom uit een gezin waarin bijbellezen centraal staat. Toen we de leeftijd van de kinderbijbels van Joh. Vreugdenhil en Anne de Vries te boven waren, lazen we na elke maaltijd uit de ‘gewone’ Bijbel. In de Statenvertaling, van Genesis tot Openbaring. De Mozaïsche wetten, oudtestamentische profetieën, geslachtsregisters, niets werd overgeslagen.

De uitzonderingen op dit integrale lezen waren op één hand te tellen. Op verjaardagen werd de psalm van je leeftijd gelezen, tenzij de inhoud in te schril contrast stond met een feestdag. Op zondagmorgen lazen we Psalm 92. En na de Koningenboeken werden de Kronieken bewaard voor de volgende cyclus, of andersom. Volgens mijn man heb ik mijn bijbelkennis te danken aan dit trouwe, jarenlange maaltijdlezen in ons gezin.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 28 januari 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.