Waar bent u naar op zoek?

Elke dag nieuwe woorden bidden voor je kinderen

14-10-2020

Net als veel ouders heb ik altijd voor mijn kinderen gebeden. Zodra ik wist dat ik in verwachting was, begon het bidden voor het nieuwe leven dat groeide, vertelt Marieke den Butter.

Ik bad of God dit nieuwe kindje in Zijn hand wilde houden en of het op mocht groeien tot eer van Hem.

Het gebed ging door in de kinderjaren, en blijft doorgaan tot op de dag van vandaag. Ik denk dat er met mij vele ouders zijn van wie het hartsverlangen is dat God uit genade zal omzien naar ons kind. Het maakt dan ook niet uit of je kind zes of zestig is. Dat zag ik aan mijn grootouders. 

Sleur

Ik bad elke dag. Maar eigenlijk, als ik eerlijk ben, bleef ik vaak steken in dezelfde gebeden met dezelfde woorden, dag in, dag uit. Ik bad of God mijn kinderen wilde zegenen, of ze goede vrienden zouden krijgen en of het goed mocht gaan op school. Het bidden viel niet altijd mee. Zodra ik mijn ogen dicht deed om te bidden, leek het wel alsof mijn gedachten op volle toeren begonnen te draaien. Ineens vroeg ik me af wat we die avond zouden eten of welke kleur verf er mooi op de muur zou passen.

Ik bad kort, gewoon omdat ik niet wist wat ik nog meer bidden moest. Ik geloofde in het gebed, maar vaak was het persoonlijke gebed voor mijn kinderen een gebed van dezelfde woorden. Je zou het een sleur kunnen noemen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 15 oktober 2020, of download de gratis pdf. 

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.