Waar bent u naar op zoek?

Ernst van de dood voorbij

12-03-2012

De ernst van de dood, huiver voor het oordeel, het definitieve afscheid, de troost door het geloof in Jezus Christus. Ze verwaaien in mooie woorden over voortleven in de gesprekken, de gedachten en de harten van nabestaanden, schrijft ds. P. Vermaat.

’s Lands icoon van de plastische chirurgie Marijke Helwegen wil gerecycled worden. Ze had de afgelopen maanden een hoofdrol in een commercial van Beter Horen, waar ze achter haar hoorleeftijd kwam. Op tv zag je haar parmantig bij de opticien wegstappen. Haar gevecht tegen het ouder worden heeft ze met veel plastische chirurgie en botox naar eigen zeggen nog steeds gewonnen. Misschien is haar hoorleeftijd ook echt beduidend jonger dan haar werkelijke leeftijd.

Ze liet onlangs in een interview weten hoe zij tegen de dood aankijkt. Ze is erg voor duurzaamheid en weet dat er veel aan haar lichaam versleuteld is en dat heel wat onderdelen kunnen worden hergebruikt. ‘Ik verdwijn met al het plastic dat ik in mij heb als eerste in de chemische afvalemmer. Je kunt plastics van mij maken en pvc is een wereldhandel’, somt ze op. Ze deed jarenlang het pr-werk voor de privékliniek van een cosmetische arts. Waarom ze met haar 63 jaar dat nu niet meer doet, vertelt het interview niet. Het laat zich wel raden.