Waar bent u naar op zoek?

Evangelisatie in Horst bestaat 35 jaar

20-05-2020

Het is 28 februari 1985. In café het ‘Östenriekske’ in Horst (Limburg) komen ongeveer zestig mensen bij elkaar om te luisteren naar een lezing over het thema ‘Wat is het doel van mijn leven?’ vertelt ds. D.J. Budding.

Het is de eerste evangelisatieavond in Horst, nu ruim 35 jaar geleden.

Het café het ‘Östenriekske’ heeft waarschijnlijk nooit eerder een publiek verwelkomd als op deze avond. Zelf was ik toen predikant in Nederhemert en behandelde daar dit onderwerp. De bijeenkomst was van te voren ruim aangekondigd in de plaatselijke en regionale bladen. De respons was bemoedigend. De lezing wordt gehouden naar aanleiding van Johannes 17:3: ‘En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God en Jezus Christus, Die Gij gezonden hebt.’ Het publiek is zeer divers. Er zijn vrienden uit het land en gemeenteleden uit Hedel, waar ds. L.H. Oosten dan staat, en uit Nederhemert. Ook zijn er leden van de protestantse gemeente in Venray en mensen uit de omgeving zelf.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 21 mei 2020, of download hier de gratis pdf.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.