Waar bent u naar op zoek?

Fundament

14-03-2016

Marloes Blokland uit Hardinxveld-Giessendam maakt deel uit van een grote groep belijdeniscatechisanten. Ze heeft het afgelopen jaar veel geleerd.

‘Stil worden, terugkijken en een blik vooruit. Deze woorden, zo simpel, geven voor mij een diepere betekenis aan de gevolgde avonden belijdeniscatechisatie. Terugkijkend op mijn verleden, maar ook met een blik vooruit op de dag dat het zover is: 27 maart. Vanaf september 2015 kreeg de dinsdagavond een doel. Hét doel van mijn christelijke leven: het ja-zeggen op mijn geloof in God dat na een tijdje afwezigheid weer volop is gaan bloeien. Een volgende stap zonder te blijven hangen bij mijn fouten. Menselijke fouten die op een Goddelijke manier zijn uitgewist. Door Zijn genade en vasthoudendheid sta ik straks voor in de kerk.

Door de hoofdstukken van het HGJB boekje ‘Hou(d)vast’ ben ik keer op keer stilgezet bij het feit dat we het niet alleen kunnen. We zijn afhankelijk van Hem, maar een onwankelbaar geloof komt niet zomaar aanwaaien. Door ons volle vertrouwen in Vader en Zoon kan de Heilige Geest Zijn vruchten zaaien. Dit kent glorierijke heuvels, maar ook eindeloze dalen. Het is volhouden en investeren. Dit levert niet alleen een intieme geloofsrelatie op, maar ook een leven dat het fundament mag hebben in Christus, waar liefde en vertrouwen mijn weg naar de volmaaktheid sieren. Hard werken, maar zo ontzettend de moeite waard!’