Waar bent u naar op zoek?

GB-vertegenwoordigers in podcast over vervolgde christenen

22-10-2020

De algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond, P.J. Vergunst, en mw. G. de Koeijer-Hoekman, voorzitter van de Hervormde Vrouwenbond, zijn geïnterviewd voor De Stem, de podcast van SDOK. In afzonderlijke afleveringen spreken ze over hun ontmoetingen met vervolgde christenen.

In gesprek met Richard Groenenboom vertelt Piet Vergunst over een ontmoeting met een Nigeriaanse voorganger van wie zijn vrouw, vier kinderen, twee kleinkinderen en 67 gemeenteleden werden vermoord bij een aanslag. ‘Er was verdriet, maar de gerichtheid op Gods Koninkrijk was sterker. Van vervolgde christenen leer ik om blijdschap te ervaren in de Heere om wie Hij is, onafhankelijk van je omstandigheden’, aldus Vergunst.

Gertruud de Koeijer reisde met SDOK naar Pakistan en spreekt hierover in kerkelijke gemeenten. In de podcast vertelt ze over de ontmoeting met een predikantsgezin dat met de dood wordt bedreigd: ‘Je kunt hier als predikant of predikantsvrouw verburgerlijkt raken. Mij raakt de enorme drive om zielen te winnen voor Jezus.’

De podcast met de interviews zijn te beluisteren via iTunes, Spotify of via SDOK.nl/ podcast.