Waar bent u naar op zoek?

Geestelijke strijd

31-07-2017

Hij stelt het scherp: ‘Wie niet door de Geest van God geleid wordt, staat onder invloed van demonische machten en geesten’. Dr. G.C. Vreugdenhil schudt zijn lezers wakker.

Hij rust hen echter ook vanuit de Bijbel toe voor de geestelijke strijd, die elke gelovige te voeren heeft.

De Goudse predikant schreef in de Artios-reeks het deel Geestelijke strijd in de kracht van Jezus. Gelovig weerstand bieden aan de boze. Hij ontmaskert de duivel, belicht diens tactieken en reikt vanuit Gods Woord wapens aan om de góede strijd te strijden. Niet in eigen kracht, maar in de kracht van Jezus.

In het pastoraat komt ds. Vreugdenhil regelmatig situaties tegen waarin hij geestelijke strijd vermoedt. ‘Een meisje keek horrorfilms en kreeg last van nachtmerries; mensen met bijvoorbeeld een gok- of pornoverslaving blijken moeilijk te kunnen bidden… Veel problemen hebben te maken met de invloed van de boze.’ Door zijn zendingservaring in Chili (voor de GZB) heeft ds. Vreugdenhil ‘een gevoeligheid ontwikkeld’ voor dit onderwerp. In Chili werd hij in alle hevigheid geconfronteerd met geestelijke strijd. ‘Ik werd gedwongen erover na te denken en te onderzoeken wat de Schrift hierover zegt.’

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 27 juli 2017.