Waar bent u naar op zoek?

Geloofsgroei in Malawi

Gerdi van Eck
Door: Gerdi van Eck
Zending
29-09-2022

Veel christenen in Malawi zijn nauwelijks thuis in de Bijbel. Dankzij het interactieve bijbelstudieprogramma dat GZB-zendingswerker ds. Gert van de Pol samen met Malawische collega’s heeft opgezet, gaat op steeds meer plekken de Bijbel open en groeien mensen in geloof.

De kerk in Malawi groeit hard. Dat brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Er zijn te weinig geschoolde predikanten. Zo’n 85 procent van de diensten wordt geleid door een ouderling of diaken, maar een groot deel van hen heeft niet eens de basisschool afgerond. De nieuwe bijbelstudiemethode Bible Study 4 All helpt niet alleen gewone gemeenteleden, maar zorgt er ook voor dat deze voorgangers beter leren preken.

Actief meedoen

Gert van de Pol: ‘We willen graag dat iedereen kan meedoen. Ook de mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen, en dat is minstens dertig procent van de bevolking. Om actieve deelname te bevorderen, doen we bijbelstudie in kleine groepen en gebruiken we een vierstappenaanpak: bij elk bijbelgedeelte bespreken we dezelfde vier kernvragen.’

Benieuwd welke vragen dit zijn? Lees dan de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 29 september 2022. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Gerdi van Eck
Gerdi van Eck

is medewerker communicatie bij de GZB.