Waar bent u naar op zoek?

‘Genade als erfgoed’ in nieuwe omslag verschenen

07-07-2022

In 2005 verscheen de eerste druk, dezer dagen zag de negende druk van Genade als erfgoed. Het bijbelse recht van de kinderdoop het licht, voor de tweede keer in een nieuwe omslag, een omslag die aansluit bij de nieuwe look van de Artios-reeks.

In deze uitgave, met name van belang voor (doop)ouders, toont ds. A.J. Mensink uit Elburg aan dat de kinderdoop een van de schatten uit de christelijke traditie is, een onuitputtelijke rijkdom.

De doop wordt in dit boek geplaatst in het brede kader van genade, verbond en geloof. Behalve de wettigheid van de kinderdoop wordt ook haar diepe en rijke betekenis verwoord.

Wie dieper doorpraat met hen die de kinderdoop afwijzen, komt uiteenlopende motieven tegen. Een aantal daarvan wordt in dit boek kritisch geanalyseerd. Maar kritiek is, als het goed is, ook zelfkritiek: hebben de kerken zelf aanleiding gegeven tot deze ontwikkeling? Hoe komt het dat er bij hen die de kinderdoop voorstaan, vaak zo’n gebrek is aan doorleefd en getuigend geloof?

Bijzonder én veelzeggend ten aanzien van de rijkdom en troost van de doop is dat ds. Mensink dit boekje in liefdevolle herinnering opdraagt aan zijn dochter, Else, die op 18 december jl. op 23-jarige leeftijd overleed. Genade als erfgoed verscheen bij uitg. Groen, Heerenveen, telt 112 blz. en kost € 14,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.