Waar bent u naar op zoek?

Geref. Bond benoemt ds. W.J.C. van Blijderveen en ds. M.K. de Wilde in HSV-bestuur

09-02-2023

Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond heeft met ingang van 1 februari jl. ds. W.J.C. van Blijderveen en ds. M.K. de Wilde benoemd tot leden van het bestuur van de Stichting Herziening Statenvertaling (HSV). Het gaat hier om een uitbreiding van het bestuur van vijf naar zeven leden. Die uitbreiding komt voort uit de vragen rond het verstaanbaar houden van de Bijbel die in onze tijd op het bestuur afkomen. Onze taal kent immers een doorgaande ontwikkeling. Het bestuur is er dankbaar voor dat beide predikanten beschikken over een gedegen theologische kennis alsook van de grondtalen van de Bijbel.

Ds. Van Blijderveen is predikant van de hersteld hervormde gemeente in Kruiningen. Tevens is hij lid van het dagelijks bestuur van de Bond van Hervormde Zondagsscholen. Ds. De Wilde dient als predikant de hervormde gemeente van Sommelsdijk. Ook is hij lid van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond en van het bestuur van The Gospel Coalition Nederland & Vlaanderen.

Sinds drie jaar is ds. W.J. Westland uit Katwijk aan Zee voorzitter van het bestuur van de Stichting Herziening Statenvertaling, terwijl drs. G. Bergacker uit Woudenberg secretaris is. Naast penningmeester A.C. Kronenburg bestaat het bestuur uit ds. L.A. den Butter uit Rijnsburg en dr. H. de Waard uit Dordrecht. De in 2002 opgerichte stichting heeft tot doel het tot stand brengen van een aan het hedendaags taalgebruik aangepaste herziening van de Statenvertaling van de Bijbel, zoals deze oorspronkelijk in 1637 aan de Staten-Generaal is aangeboden én de verspreiding van deze herziene vertaling.