Waar bent u naar op zoek?

Getuigen is niet moeilijk

23-03-2021

Verhalen van vervolgde christenen helpen ons om geestelijk weerbaar te worden, concludeert ds. P.J. Visser na een reis naar India. ‘Vervolgde christenen leren ons dat getuigen helemaal niet zo moeilijk is.’ Richard Groenenboom sprak met hem.

Ds. Visser: ‘Je hoeft alleen maar te vertellen wat God in je leven heeft gedaan.’ De predikant van de Rotterdamse Maranathakerk maakte kennis met vervolgde christenen in India. Op uitnodiging van SDOK bezocht hij het hindoeïstische land met als doel christenen die met vervolging te maken hebben, te bemoedigen. De reis naar India in november 2019 was voor hem een indrukwekkende ervaring.

Kleine minderheid

De situatie voor Indiase christenen is de afgelopen jaren sterk verslechterd. Het beleid van de zittende premier Modi en zijn BJP-partij is erop gericht om van India een hindoeïstisch land te maken, zonder ruimte voor christenen. Die worden gezien als een bedreiging voor de cultuur. Steeds vaker worden kerken vernield, voorgangers in elkaar geslagen en vermoord. Ds. Visser: ‘De hindoeïstische religie doortrekt alle facetten van het leven. Te midden van dat krachtenveld leven christenen als een kleine minderheid. Ik vind het bijzonder dat in een wereld waarin God de grote onbekende is, Hij Zich toch weet te openbaren en er veel mensen tot geloof komen. Ik vergelijk het wel eens met een laag asfalt waar opeens een plantje doorheen groeit. Er breekt iets doorheen wat meer kracht heeft en zelfs niet door dik asfalt is tegen te houden. Midden in die wereld van het hindoeïsme laat de levende Christus van zich horen.’

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 25 maart 2021 of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.