Waar bent u naar op zoek?

Groot uithoudingsvermogen

01-09-2020

Met groot respect zie ik soms gebeuren dat ouders het volhouden met een kind, terwijl dat kind het bloed onder hun nagels uithaalt. In zulke situaties is er sprake van geduld, veel geduld, groot geduld, schrijft ds. F. Maaijen.

Gods geduld met ons is nog groter en weet van geen opgeven. Als ik op bezoek ben bij een jubilerend echtpaar zegt een van beiden soms: dat ik het toch zo lang met hem/haar heb uitgehouden. Gelukkig wordt het meestal met een glimlach erbij gezegd en ben ik weer gerustgesteld. In andere situaties is het echter wel eens de prangende vraag: hoe lang kan ik het nog volhouden met mijn man, mijn vrouw? Ook zo’n situatie vraagt om geduld. 

Gods geduld

Geduld is Gods ijzersterke kwaliteit. Aan het begin van de Bijbel komen we het al tegen. De mensheid ontaardt. In Genesis 6 wordt als reden voor de komende zondvloed gegeven dat het hart van de mens een en al boosheid is. Godenzonen vermengen zich nota bene met vrouwen op aarde. Wat moet het voor God geweest zijn als Hij er spijt van heeft de mens te hebben geschapen?

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 3 september 2020, of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, of neem een abonnement op De Waarheidsvriend.