Waar bent u naar op zoek?

GZB-dag over ‘Bid, zonder ophouden’

23-02-2023

Zending zonder gebed is ondenkbaar. Het thema van de GZB-dag, die DV op zaterdag 18 maart gehouden zal worden, is daarom ‘Bid, zonder ophouden’. Drie jaar geleden kon door het uitbreken van de coronapandemie op het laatste moment de GZB-dag niet doorgaan. De GZB is dankbaar dat het nu – na twee online GZB-events – weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten. Tussen 16.00-19.30 uur is iedereen welkom op het ontmoetingsplein voor workshops, een veiling, GZB-stands en een hapje en drankje. Rond dit ontmoetingsmoment zijn twee identieke podiumprogramma’s waarin sprekers uit Malawi en de Filipijnen vertellen hoe gebed onmisbaar is in hun leven en werk. Mensen kunnen kiezen of zij het podiumprogramma in de middag (14.00 uur) willen bijwonen – dan is er ook kinderoppas en een kinder- en tienerprogramma – óf in de avond (19.30 uur), met aansluitend een GZB-jongerencafé. Beide keren is er plaats voor maximaal 750 personen (exclusief kinderen). Aanmelden is daarom noodzakelijk. Tussen 16.00-19.30 uur is het vrije inloop en is iedereen welkom.

Speciale gasten tijdens deze dag zijn ds. Hastings Phale en ds. Rene Futalan. Hastings is een bevlogen evangelist uit Malawi. Jarenlang werkte hij als technicus in een luciferfabriek in de grote stad. Nu woont hij op het platteland om mensen over Jezus te vertellen en om kerken te trainen om hetzelfde te doen.

Ds. Rene Futalan is predikant binnen de kerk op de Filippijnen. Zijn kerk heeft een enorme drive om het Evangelie te delen en groeit snel. Samen bidden speelt daarin een belangrijke rol. Vanuit de Bijbel laat Rene zien hoe belangrijk gebed is voor een missionaire kerk en deelt hij zijn lessen met ons. Tussen 14.00-17.00 uur is er ook voor kinderen en tieners van alles te beleven. Zendingswerkers vertellen over de mooie en moeilijke kanten van hun werk en wat bidden voor hen betekent. Er wordt geknutseld, spelletjes gedaan en met elkaar gezongen. Om 16.00 uur is er een voorstelling van Vrolijk Theater, ook wel bekend van de VBW. De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Aanmelden via www.gzb.nl/gzb-dag.