Waar bent u naar op zoek?

GZB en IZB breiden digitale activiteiten uit

03-12-2020

De GZB is gestart met de podcast ‘deel je leven’. Daarin nemen zendingswerkers de luisteraar mee in hun leven in een andere cultuur. De IZB heeft IZB-Connect gelanceerd. Deze nieuwe app wil gebruikers helpen om ook anderen met Christus in contact te brengen

Interviewer Reinald Molenaar spreekt in de podcast met zendingswerkers van de GZB over hoe ze hun leven delen met de mensen om hen heen, over de invloed van culturele verschillen en over de veelkleurigheid van de wereldkerk. In totaal zijn er vijf afleveringen. Aan het woord komen Leendert Wolters, kerkplanter in Praag, Ditteke den Hartog uit Malawi, Marjan Lindhout uit Nicaragua, Kees en Claudia Geluk uit Costa Rica en Harriëtte Smit uit Frankrijk. Elke week is er een nieuwe aflevering te downloaden via www.gzb.nl/podcast of te beluisteren via Spotify onder de naam ‘Deel je leven’ of ‘GZB’.

De gratis app IZB-Connect kent een aantal vaste rubrieken. Dagelijks wordt nieuwe content geplaatst. Zo plaatst ds. Ron van der Spoel in de rubriek ‘De Binnenkamer’ korte vlogs over gebed; de podcast ‘Woord voor de werkweek’ krijgt wekelijks een vaste plaats op de app. Onder de naam #Zokanhet biedt de app ervaringsverhalen en tips van mensen die de weg van de navolging van Jezus gaan. Het onderdeel #Firstlove biedt wekelijks een prikkelende column en op elke zaterdag doet de redactie in de rubriek ‘Gezien?’ een greep uit het media-aanbod. Een paar keer per maand publiceert de app nieuws uit missionaire pioniersplekken van de IZB. IZB-Connect is te downloaden via Google Play en de App Store.