Waar bent u naar op zoek?

GZB lanceert catecheseproject #Durftegetuigen

16-09-2021

De GZB heeft voor het nieuwe catecheseseizoen materiaal ontwikkeld om met elkaar in gesprek te gaan over getuigen.

Getuigen is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel jongeren, maar ook volwassenen, willen niet opdringerig overkomen en laten liever door hun daden zien dat ze geloven. Met het catecheseproject voor het seizoen 2021-2022 laat de GZB zien hoe dit is voor christenen in andere landen. Wordt het getuigen gemakkelijker als er veel meer mensen geloven, zoals in Rwanda én lastiger wanneer bijna niemand gelooft, zoals in Thailand? Of is het misschien wel andersom? En hoe zit het dan met Paulus’ oproep in de tweede brief aan Timotheüs om je niet te schamen voor het Evangelie?

De GZB heeft een lesbrief ontwikkeld over #Durftegetuigen met allerlei voorbeelden, gesprekvragen, opdrachten en een bijbelstudie. Ook is er een filmpje beschikbaar. Daarin vertelt Sijmen den Hartog hoe het is om te getuigen in Noordoost-Thailand, een regio waar maar 0,1% van de bevolking christen is.

De lesbrief is ook goed bruikbaar voor een godsdienstles op middelbare scholen of tijdens een bijeenkomst met de jeugdgroep binnen de kerk. Het gratis materiaal is te bestellen via gzb.nl/catecheseproject.