Waar bent u naar op zoek?

GZB presenteert jaarverslag 2020

14-05-2021

‘Toen we wereldwijd werden getroffen door de coronapandemie, beseften we meer dan ooit dat het leven kwetsbaar is. Juist in zo’n situatie geeft het Evangelie hoop,’ zo meldt de GZB naar aanleiding van zijn jaarverslag. Tienduizenden mensen die door corona hun inkomen kwijtraakten, hielp de GZB samen met partnerkerken met een voedselpakket.

Op deze manier konden kerken concrete hulp bieden en iets van Gods liefde laten zien aan de meest kwetsbaren in de samenleving:

– 85 jongeren en ouderen in Albanië willen de kerk dienen en studeren aan de bijbelschool in Tirana. Met hulp van de GZB kan dat sinds 2020 ook online, waardoor het aantal studenten groeit.

– 360 kinderen uit sloppenwijken in Nicaragua kregen hulp bij hun schoolwerk en een gezonde maaltijd, maar misschien wel het belangrijkste: aandacht en liefde.

– 20 evangelisten uit Ethiopië zijn opgeleid om in een regio waar nauwelijks christenen wonen, nieuwe gemeenten te stichten. Nog voor het einde van hun studie is in 2020 de eerste kerk geplant.

– 200 families die zijn gevlucht voor het geweld in Syrië en die nu in een arme wijk van Beiroet wonen, kregen via de kerk ondersteuning voor voedsel, onderdak, medische kosten en onderwijs.

Dit en nog veel meer werk is alleen mogelijk dankzij de steun van 26.880 leden en donateurs en 466 gemeenten die zich verbonden weten met het werk van de GZB. In totaal mocht de GZB in 2020 € 7.896.000 ontvangen.