Waar bent u naar op zoek?

Herman van Wijngaarden schrijft Artiosboekje over vriendschap

23-06-2022

Een heel mooie uitgave, dat is het boekje Leven als vrienden. Een hoge vorm van liefde geworden, het vorige week verschenen deel in de Artios-reeks van de Gereformeerde Bond. ‘Vriendschap is voor ieder mens belangrijk, misschien wel belangrijker dan we denken,’ schrijft HGJB-medewerker Herman van Wijngaarden, de auteur. Het is een vorm van liefde die iedereen nodig heeft. Toch denken we er weinig bewust over na.

Oppervlakkige contacten hebben we genoeg, ook als christen, maar bewust investeren in het ontwikkelen en onderhouden van vriendschappen, gebeurt niet zoveel. Eigenlijk weten we niet eens goed hoe we dat zouden moeten doen.

Leven als vrienden verwoordt waarom vriendschap zo belangrijk is, ook als je man of vrouw je grootste vriend(in) is. Het laat zien dat de Bijbel ons veel te zeggen heeft over dit onderwerp. Het is niet zomaar dat Jezus juist vriendschap noemt als Hij het liefdegebod illustreert met de grootste liefde die er in Zijn ogen is. Een hoopvolle gedachte is dat voor christenen die ongetrouwd blijven of alleen komen staan. Ook vriendschap is een hoge vorm van liefde. Leven als vrienden verscheen bij uitg. Groen in Heerenveen, telt 116 blz. en kost € 15,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.