Waar bent u naar op zoek?

Zending in zicht

Het Evangelie in Toraja

Ds. D.C.G. van der Kraan
Door: Ds. D.C.G. van der Kraan
Zending
04-04-2023

‘Ik was uitgenodigd voor een christelijke bijeenkomst. Ik wist niet waarom, want zelf was ik geen christen. Toch besloot ik om te gaan. Ik begreep lang niet alles, maar de muziek, de liederen, de manier van bidden – het sprak me erg aan.’

Aan het woord is een nog jonge man in een stad in Indonesië. Hij vervolgt: ‘En onderweg in de trein naar huis voelde ik vrede, en ik voelde vreugde. De woorden van een lied bleven maar in me naar boven komen.’

110 IMT

Samen met GZB-directeur Martijn van den Boogaart, oud-zendingswerker dr. Bas Plaisier en huidig zendingswerker ds. Laurens Jan Vogelaar woonde ik vorige maand de viering van ‘110 IMT’ bij, een afkorting voor ‘110 jaar sinds het Evangelie Toraja binnenkwam’.

Van deze jongeman horen we hoe hij zo’n zes jaar geleden tot geloof in Jezus kwam en nu zelf werkt als evangelist. Hij vertelt ook dat de mensen in het dorp zijn familie onder druk zetten. Maar toch: hij ervaart vrede en blijdschap omdat hij Christus volgt. Tijdens deze reis waren er nog meer momenten van vreugde.

Tien dagen feestvreugde

De Gereja Toraja is mede ontstaan vanuit het zendingswerk van de GZB en is uitgegroeid tot een grote volkskerk die invloed heeft op allerlei aspecten van het leven in Tanah Toraja. Er werden maar liefst tien dagen van feestvreugde georganiseerd, met aan het begin en aan het eind een massale publieke kerkdienst.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 6 april 2023. Neem een jaarabonnement (€ 52,50). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. D.C.G. van der Kraan
Ds. D.C.G. van der Kraan

is regiocoördinator Azië en theologisch toeruster bij de GZB.