Waar bent u naar op zoek?

Het seminarie biedt een Engelstalige Master of Theology (ThM) aan, een programma vergelijkbaar met één jaar voltijdstudie. Het is ook mogelijk om een semester in Caïro te studeren als onderdeel van een master theologie in Nederland of België.

11-03-2021

De vier belangrijkste opleidingen van het Evangelical Theological Seminary in Cairo (ETSC) zijn geaccrediteerd door de European Council for Theological Education (ECTE). Dit wil zeggen dat ze officieel beoordeeld en goed bevonden zijn. Dit maakt het voor mensen in Europa aantrekkelijker om in Egypte te gaan studeren, verwacht GZBzendingswerker dr. Willem-Jan de Wit, docent Bijbelwetenschappen en systematische theologie aan het seminarie. Tegelijk maakt de accreditatie het voor oud-studenten van het seminarie eenvoudiger hun studie voort te zetten in Amerika of Europa.

Verder biedt het seminarie een online variant van de Arabischtalige Master of Arts in Theology (MAT), die studenten trekt uit diverse landen in de Arabische wereld en ook Arabischtaligen die in Europa of Noord- Amerika wonen. Meer info via dr. De Wit (wjdw.nl/over/).