Waar bent u naar op zoek?

Hij komt met de wolken

17-12-2012

In Openbaring 1 staat, vrij snel na de groet van genade en vrede, dat ‘Hij komt met de wolken'. Ds. A. Baas over het belang van deze boodschap voor de gemeente in de verdrukking en hoe deze woorden landen in de werkelijkheid van christenen in Nederland.

De Koning der ere heeft de eeuwen door tongen losgemaakt. De HEERE is koning. Onderdanen zullen er zijn. Daar zorgt Hij zelf voor. De eeuwen door zendt Hij Zijn dienaren om Hem zo een toegerust volk te bereiden. Het zijn degenen die door genade Hem volgen in de wedergeboorte en zo deelhebben aan die wedergeboorte.

Dat leven is pijnlijk. Maar de pijn doet niets af van de heerlijkheid van dat leven. De geschiedenis van de Kerk is lijdensgeschiedenis. ’s Konings onderdanen passen niet meer in deze wereld. Daarom is christen-zijn niet gemakkelijk.

Johannes op Patmos, de zeven gemeenten in Asia weten het. Vraag het de lijdende broeders en zusters in de 21e eeuw. Laten we onszelf onderzoeken. Onderdanen drukken ’s Konings spoor. Het is de kruisweg. En… de Kruiskoning komt.