Waar bent u naar op zoek?

Homoseksualiteit kan geheiligd worden

21-08-2017

In de samenleving is het taboe om over seksuele onthouding te spreken. In sommige kerken is het taboe om homoseksualiteit aan de orde te stellen. Het platform Hart van Homo’s praat echter (vrij)moedig over zowel onthouding als over homoseksualiteit.

Herman van Wijngaarden, samen met Wietske Kruyswijk oprichter van het platform en schrijver van het boekje Oké, ik ben dus homo. Over homoseksualiteit en het volgen van Jezus, is zelf homoseksueel en kiest ervoor om zonder partner door het leven te gaan. Maar alleen betekent nog niet eenzaam. Meer dan 25 jaar is hij in dienst van de HGJB betrokken op jongeren. 

U hebt het platform ‘Hart van Homo’s’ opgericht. Wat is uw doel met dit platform?

‘Het informeren en ondersteunen van homoseksuele jongeren. Daarbij moet God voorop staan; van daaruit moeten keuzes gemaakt worden in de omgang met homoseksualiteit. We richten ons vooral op jongeren vanuit een context die geen ruimte ziet voor homoseksuele relaties. Wijzelf kiezen er voor om single te blijven, het is zelfs een voorwaarde om bij Hart van Homo’s te komen werken. Maar de jongeren moeten zelf hun weg kiezen als het gaat om het aangaan van relaties, we schrijven hen niet voor welke richting ze op moeten.’

Op welke wijze ervaart u druk vanuit de samenleving (ook uit de kerk?) om uw visie aan te passen?

‘De druk vanuit de samenleving bleek uit het feit dat we onze subsidie zijn kwijtgeraakt. Jet Bussemaker (minister van onderwijs) bleef volhouden dat we recht hadden op subsidie omdat we aan de voorwaarden ervoor voldeden, maar de Tweede Kamer dacht er anders over.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 24 augustus 2017. Dit artikel is ook te downloaden als gratis pdf.