Waar bent u naar op zoek?

In memoriam: ds. A.A. Floor (1955-2021)

20-04-2021

Op 14 mei 1955 werd mijn broer Albert Floor in Westbroek geboren. Hij was de jongste van ons gezin. Onze moeder was in haar zwangerschap in het gebed veel bezig met elk kind dat mocht groeien in haar moederschoot, schrijft ds. D.C. Floor.

Het ging haar om de eeuwige zaligheid van haar kinderen. Dat vond ze het allerbelangrijkste voor ons.

In haar zwangerschap kreeg zij de belofte dat haar jongste kind een dienstknecht van de Heere zou mogen zijn. Zonder dat Albert van deze belofte wist, was er bij hem vanaf zijn kinderjaren het sterke verlangen om dominee te worden. Hij had de Heere lief. Op zijn ziekbed zei hij nog tegen mij: ‘Ik heb de Heere altijd liefgehad. Ik ken geen periode in mijn leven dat ik Hem niet liefhad, al ben ik mij van mijn zonden en tekorten bewust.’ 

Vijf gemeenten

Hij mocht vijf hervormde gemeenten dienen. Hij werd op 11 juni 1984 als predikant verbonden aan de hervormde gemeente te Uddel. Vervolgens diende hij Harderwijk (1990), Genemuiden (1995), Elburg (2001) en als laatste Barendrecht (2008).

Lees de volledige tekst van dit in memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 22 april 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.