Waar bent u naar op zoek?

in memoriam

In memoriam ds. B. Oosterom (1938-2024)

Ds. P. Vermaat
Door: Ds. P. Vermaat
In memoriam
24-06-2024

Op 13 juni ontsliep ds. Bas Oosterom in woonzorgcentrum de Wulverhorst in Oudewater, waar hij de laatste twee jaar liefdevol werd verpleegd. Hij werd 86 jaar en kon tot zijn tachtigste jaar nog voorgaan in de dienst van het Woord, wat de liefde van zijn hart had.

Zaaien en vrucht dragen

Geboren werd hij in een tuindersgezin in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij groeide op aan ‘de Bloemendaal’ in Gouda. Zijn toekomst leek te liggen, zoals die van zijn broers, in het zaaien, planten en oogsten in de koude grond en de warme kassen. Maar dat veranderde door Gods bijzondere leiding in zijn leven. De roeping tot het zaai- en plantwerk in Christus’ dienst groeide op de zondagen in de mooie Sint-Jan in Gouda ten tijde van ds. G. Boer. Onder diens profetische prediking viel dat zaadje ook in zijn hart, ontkiemde en ging vruchten dragen.

Als een wat oudere student bezocht hij het Christelijk Lyceum in Alphen aan den Rijn en volgde de theologische studie aan de universiteit van Utrecht.

Toradjaland

Bij zijn godvrezende moeder – ‘tante Marie’ voor de grote familie Verboom – leefde het verlangen om bij Gods wereldwijde zendingswerk betrokken te raken. Ook dát zaadje ontkiemde in het hart van zoon Bas en zijn inmiddels geliefde Miny.

Dit artikel gratis verder lezen?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees de volledige tekst van dit artikel.

"*" geeft vereiste velden aan

Ds. P. Vermaat
Ds. P. Vermaat

uit Veenendaal is emeritus predikant.