Waar bent u naar op zoek?

In memoriam: ds. C. van Duijn (1960-2021)

13-04-2021

Een goede vriend ging heen. Een enkele dag na Pasen, dinsdag 6 april, bereikte ons het ontstellende bericht van het plotselinge overlijden van Cees van Duijn, schrijft ds. K. van Meijeren.

Sinds oktober 2019 woonde hij samen met Mery, zijn vrouw, in een Noord-Afrikaanse stad, door de GZB uitgezonden als predikant-toeruster. De boodschap van de Levende leek te worden ingehaald door de ruwe werkelijkheid van de dood. 

Twee weken daarvoor spraken we elkaar via Teams. Vanaf de studietijd hebben we elkaar vergezeld in de seizoenen van het leven en nu deelden wij onze ervaringen in het missionaire toerustingswerk, in buiten- en binnenland. Cees keek ernaar uit om de kleine diasporagemeenten in zijn regio te ondersteunen, zodra corona het toeliet. Breed geïnteresseerd als hij was, las hij zowel hedendaagse boeken over discipelschap als oude preken van Augustinus, velen eeuwen geleden in diezelfde streek uitgesproken. En samen met Mery was hij – naast de Franse les – net aan een cursus Arabisch begonnen. Voor het contact met ‘de gewone man’ op straat. Hart voor God en hart voor mensen.

Lees de volledige tekst van dit in memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 15 april 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.