Waar bent u naar op zoek?

in memoriam

In memoriam: ds. G.J. van Beusekom (1949-2022)

Ds. H. Roseboom
Door: Ds. H. Roseboom
13-10-2022

Op verzoek van Gijsbert stonden we tijdens de rouwdienst stil bij het pelgrimslied Psalm 130. In meerdere opzichten voelde hij zich een pelgrim. In Poederoijen geboren, maar waar was hij opgegroeid? Daar was geen antwoord op te geven.

 

Zijn vader was her en der in het land in verschillende plaatsen hoofd van de school of leraar in het voortgezet onderwijs. Het gezin verhuisde mee.

Zelf heeft hij ook enkele gemeenten verspreid over het land gediend: Jaarsveld in de provincie Utrecht, Oostwold-Oldambt in Groningen, Leeuwarden in Friesland en Zuidwolde in Drenthe. Na zijn vervroegd emeritaat vanwege een burn-out nog een paar jaar Westerbroek in Groningen. De ernstige ziekte van hun zoon in Utrecht bracht hen in Bilthoven, om er voor hem te zijn. Zo waren Pia en Gijsbert er eveneens voor de andere kinderen in crisisperioden. Na een pelgrimstocht is hij op Gods roepstem op 28 september thuis gekomen in Gods huis, in ’t Vaderland.

De kerk dienen met een rijke boodschap

Zijn geloofsleven kon hij niet beter verwoorden dan met de inhoud van Psalm 130. Een boodschap van zonde en genade. Dat kwam al naar voren tijdens de intrededienst in zijn eerste gemeente, Jaarsveld.

Lees de volledige tekst van deze In memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 13 oktober 2022. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. H. Roseboom
Ds. H. Roseboom

uit Kesteren is emeritus predikant.