Waar bent u naar op zoek?

in memoriam

In memoriam: ds. L.H. Oosten (1940-2021)

Ds. D.J. Budding
Door: Ds. D.J. Budding
15-12-2021

Na een betrekkelijk kortstondig ziekbed heeft de Koning van de Kerk Zijn dienaar, onze geliefde broeder Louis Harm Oosten tot Zich geroepen. De dienst van God was hem van jongs af aan lief.

Zijn vader was een Fries, zijn moeder kwam uit een streng rooms-katholiek gezin uit Duitsland. Zij is van grote invloed geweest op het leven van haar zoon Louis. Nog onlangs heeft hij een boekje geschreven over haar leven met de titel Van Rome naar Jeruzalem. Daarin schrijft hij: ‘Het was toch een bijzondere weg waarlangs moeder tot de levende en bevindelijke kennis van Gods Waarheid in Christus gebracht werd. Geboren uit een roomse familie, opgegroeid met een moeilijke jeugd, de ervaring van de ellende van twee Wereldoorlogen, uit haar geliefde geboortestreek in Duitsland naar Nederland geleid, mocht zij onder de rechte Waarheid gebracht worden tot haar eeuwig behoud.’

Tot een groot werk geroepen

Hij begon zijn loopbaan als gemeenteambtenaar. Maar de Heere riep hem krachtig en duidelijk in Zijn liefdedienst. Daarbij kreeg hij de belofte dat de Heere een groot werk voor hem te doen had. Aanvankelijk dacht hij dat het de bediening van het heilig Evangelie betrof. Dat is ook een groot werk. Daarvan was hij zich diep bewust. Maar de Heere wilde hem ook voor een ander groot werk gebruiken. Hij is (mede)oprichter van het Reformatorisch Dagblad. Zeker in de beginfase was hij menselijk gezien de motor. In tere afhankelijkheid en met tomeloze inzet heeft hij zich aan dit werk mogen geven. Ook na ruim vijftig jaar kan iedereen zien hoe de Heere dat werk heeft willen zegenen.

Zijn hart lag evenwel in de bediening van het Evangelie.

Lees de volledige tekst van dit in memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 16 december 2021.
Neem een 
jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

 

Ds. D.J. Budding
Ds. D.J. Budding

uit Waarder is emeritus predikant.