Waar bent u naar op zoek?

In memoriam: ds. W. Westland (1948-2020)

05-01-2021

In de vroege morgen van 24 december is in Christus ontslapen Willem Westland. Al langere tijd had hij met gezondheidsproblemen te maken en wist hij dat hij zou gaan sterven.

Toen in de zomertijd een van zijn kinderen hem vroeg of hij met de Kerst nog dacht te leven, durfde hij daar niet op te hopen. Toch leefde hij juist in de laatste weken naar het Kerstfeest toe. Het werd voor hem eerder Kerstfeest dan voor ons allen. 

Onverwachts geleid

Wim Westland werd in 1948 in Huizen geboren. Door de diensten in de Oude kerk en via het gezin waarin hij opgroeide, drukte de dienst van de Heere een stempel op zijn leven. Anders dan zijn twee oudere broers kende hij van jongs af het verlangen om als predikant te dienen in Gods Koninkrijk. De preken van ds. J. den Besten, die in april 1973 zijn huwelijk met Klazien Rebel bevestigde, vormden hem, in ieder geval als het ging om de systematische uitleg van het Woord van God.

Lees de volledige tekst van dit In memoriam in De Waarheidsvriend van donderdag 7 januari 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.