Waar bent u naar op zoek?

In Oudewater doen mensen van buiten belijdenis

25-03-2020

Meer dan dertig (!) belijdeniscatechisanten begeleidt ds. R. de Koning Gans dit seizoen. De meesten van hen zijn van jongs af aan vertrouwd met het christelijk geloof. Voor sommigen van hen ligt dat anders, vertelt Koos van Noppen.

Zo ook voor de deelnemers aan een laagdrempelige ‘bijbelleeskring’.

Het was een overrompelende ervaring, vertelt de predikant. ‘Mijn collega en ik leiden om beurten een jaar de belijdeniscatechisanten. Vorig jaar waren er twintig, dat was al een ‘uitschieter’. Dit seizoen bleven er bij de eerste avond maar mensen binnenkomen: uiteindelijk liep het aantal op tot 28. Twintigers en dertigers vooral.’ 

Hoe ouder, hoe dieper

Een van hen is Leonie Sonneveld (21), studente aan de TU Delft. ‘Ik heb het voorrecht dat ik al van jongs af aan ben opgegroeid met het geloof,’ vertelt ze in de pauze van haar zaterdagbaantje. ‘Periodes van grote twijfel heb ik nooit gehad. Scheelt misschien dat mijn moeder theologie heeft gestudeerd; ik kon met mijn vragen altijd bij haar terecht.’ Ook de tienerbijeenkomsten op de christelijke camping in de zomer speelden een positieve rol, zegt ze.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 19 maart 2020 of download hier de gratis pdf.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.