Waar bent u naar op zoek?

Inloophuis ’t Swaenennest

Jan Ras
Door: Jan Ras
Zending
18-03-2024

Ieder jaar wordt in oktober uitbundig het ‘Ontzet van Alkmaar’ gevierd, een herdenking van de bevrijding van de Spanjaarden in 1573. In onze tijd heeft Alkmaar ook een ‘geestelijk ontzet’ nodig. Daarom startten we een inloophuis in het centrum, ’t Swaenennest.

Mijn vrouw Laura en ik ervaren de roeping van Godswege om als gezin in de binnenstad van Alkmaar te gaan wonen en daar werkzaam te zijn in Zijn wijngaard. God heeft het op ons hart gelegd om aan de inwoners van deze stad, voor wie de zaken van het christelijk geloof veelal onbekend zijn of tot een ver verleden behoren, te getuigen van Zijn onvoorwaardelijke liefde en genade in Jezus Christus voor zondaren.

Dit mogen we doen in woord en daad, door middel van de activiteiten die we organiseren in inloophuis ’t Swaenennest. Deze locatie huren we een aantal dagen per week van de lutherse gemeente van Alkmaar en bevindt zich aan de Oudegracht 185, midden in het bruisende centrum van de stad.

Terug

Na een wonderlijke en krachtdadige weg van geloof en bekering kwamen Laura en ik in contact met evangelisatiepost ‘Bij de Bron’ van de Gereformeerde Gemeenten in Alkmaar. Daar konden we ons inzetten als vrijwilliger bij de maaltijden en andere activiteiten. Op deze plek gingen gaandeweg onze ogen open voor de roeping die God voor ons had: een eigen locatie waar we mensen in de grote stad konden bereiken met de boodschap van het Evangelie. Preken over teksten zoals Romeinen 10:13-15 en Deuteronomium 28:1-3 gingen in deze periode persoonlijk tot ons spreken.

Dit artikel gratis verder lezen?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees de volledige tekst van dit artikel.

"*" geeft vereiste velden aan

Jan Ras
Jan Ras

is buurtpastor en veldwerker in Alkmaar.