Waar bent u naar op zoek?

Is vaccineren in strijd met Gods voorzienigheid?

02-02-2021

In de komende maanden krijgen we de mogelijkheid om ons te laten vaccineren. Een vaccinatie is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Ook voor christenen niet, stelt ds. P. Wijnberger.

Enerzijds vanwege de gezondheidsrisico’s, anderzijds omdat ze het in strijd achten met Gods voorzienigheid.

Als het gaat om het eerste, op dat vlak ben ik een leek. Anderen zullen daar meer over kunnen vertellen. Over het tweede kan ik wel zeggen dat vaccinatie en Gods voorzienigheid niet tegenover elkaar staan. Terugblik Onder de voorzienigheid verstaan we in de christelijke leer het vertrouwen dat God de wereld en onze levens bestuurt, leidt en regeert. Dat Hij de toekomst overziet. Dat Hij al Zijn plannen zal waarmaken. En dat Zijn leiding en regering volop wijs is en Hij het beste voorheeft met Zijn kinderen.

In de negentiende eeuw kwam er vanuit christelijke hoek bezwaar tegen vaccinatie. Dat had vooral te maken met de manier waarop gesproken werd over het succes ervan.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 4 februari 2021 of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.