Waar bent u naar op zoek?

Je veilig geloven

22-06-2021

De strijd brandt los. Nu komt het erop aan. Ook en juist als de brandende pijlen je om de oren vliegen: pak je schild. Pak het, zoals ze dat vroeger deden, met een vochtige dierenhuid erop, schrijft ds. A. van Zetten.

De vurige pijlen worden dan niet alleen afgeketst, maar ook uitgeblust.

Vurige pijlen vliegen de soldaat letterlijk om de oren. ‘Neem bovenal’, zegt Paulus dan, ‘het schild van het geloof op.’ Volharding in de strijd is voor alles: geloven. Vrees niet, geloof alleen! ‘Ik zal, vol heldenmoed, daar mij Zijn hand behoedt, tienduizenden niet vrezen!’

Veilig

Iedere strateeg weet het: zo gauw de soldaten er zelf niet meer in geloven, de moraal is gebroken, is de strijd verloren. Dit ‘bovenal-schild’ is zo cruciaal. En let wel, het gaat hier niet zo zeer om in íets geloven, maar vooral om in Iemand geloven. Geloven is vertrouwen. Juist op het moment dat alle vertrouwen wankelt – want de vurige pijlen moeten je maar om de oren vliegen – juist dan komt het erop aan je vast te klampen aan het Woord, ja aan de Gód van het Woord. Dan ben je veilig, als achter een schild.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 24 juni 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.