Waar bent u naar op zoek?

John Piper en Tom Wright over de coronapandemie

24-11-2020

In de afgelopen periode zijn verschillende boeken verschenen over de coronapandemie en hoe wij als christenen tegen de huidige pandemie aankijken. Kunnen, moeten wij deze pandemie duiden? Of is ons dat niet gegeven? vraagt ds. M.A. Kuijt.

Op mijn bureau liggen twee boekjes die over deze materie gaan, namelijk een boek van John Piper, Coronavirus en Christus en een boek van Tom Wright, God en de pandemie. Deze twee auteurs kijken op een heel verschillende wijze tegen de pandemie aan.

Sterk appèl

John Piper doet dat op de voor hem kenmerkende wijze door als uitgangspunt te nemen de soevereiniteit van God. God staat boven alles en heeft alle dingen in Zijn hand. Hij Die alle dingen ten goede laat meewerken voor allen die Hem dienen, draagt de Zijnen. Daarbij ontbreekt niet een sterk appèl om te vluchten tot Jezus Christus, de Rots die vast staat in de branding van deze tijd.

Piper waagt zich, in alle voorzichtigheid, aan duiding.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 26 november 2020.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.