Waar bent u naar op zoek?

Kand. A. van Rijsbergen overleden

08-06-2023

In de leeftijd van 75 jaar is op woensdag 31 mei kand. A. van Rijsbergen uit Bruchem overleden. Bram van Rijsbergen werd op 7 juni 1947 in Papendrecht geboren. Hij was de oudste van vier kinderen en groeide op in een onderwijzersgezin. Dit bracht met zich mee dat hij diverse keren verhuisde. Na het behalen van het gymnasiumdiploma ging hij theologie studeren in Utrecht, waar hij zijn doctoraal deed bij prof. dr. C. Graafland. In 1979 werd hij toegelaten tot de evangeliebediening.

Vele jaren verrichtte hij pastoraal werk in De Engelenburgh te Veenendaal en van 1991 tot 2010 deed hij dat in Het Zonnelied te Ammerzoden. Hij ging in veel gemeenten verspreid over het land voor: van Leek, Kollum en Een in het noorden tot ’s Gravenmoer en Tilburg in het zuiden.

Van Rijsbergen was getrouwd en vader van een dochter. Het echtpaar ontving drie kleinkinderen. Op 6 juni is Van Rijsbergen begraven op de algemene begraafplaats te Bruchem. Hieraan voorafgaand leidde ds. J.P.J. Voets de rouwdienst in de hervormde kerk te Bruchem. In deze dienst stond Psalm 23 centraal, omdat deze psalm in de laatste periode van zijn leven in het bijzonder tot Van Rijsbergen sprak.