Waar bent u naar op zoek?

Koning Willem-Alexander jarig

P.J. Vergunst
Door: P.J. Vergunst
22-04-2021

Voor de tweede keer – de ervaring die we met elkaar inzake veel activiteiten delen – heeft de viering van Koningsdag onder zeer aangepaste omstandigheden plaats. Kon een jaar geleden Maastricht niet bezocht worden en was de Koning online present via www.koningsdagthuis.nl, komende dinsdag hopen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters binnen de vastgestelde regels aanwezig te zijn op de High Tech Campus in Eindhoven. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

Met name door middel van veel bezoeken leefde de Koning het voorbije jaar met Nederland mee. ‘Bodemloos is het verdriet van iedereen die een dierbare heeft verloren en het gevoel heeft niet goed afscheid te hebben kunnen nemen’, zei hij in de laatste kersttoespraak. ‘Ook de zachte stemmen verdienen het om gehoord te worden’, woorden waarmee hij waardering voor de stille werkers uitte. Tevens refereerde hij aan ‘vergeving’, ‘een ouderwets begrip dat in de Bijbel een grote rol speelt’ en citeerde hij de apostel Paulus: ‘De liefde is geduldig en vol goedheid.’ Met dankbaarheid leggen we ter gelegenheid van zijn verjaardag de vinger bij de verbindende houding en woorden van onze koning.

Nu hij 54 jaar hoopt te worden, feliciteren we hem namens de lezers van De Waarheidsvriend van harte. Zoals in vele erediensten wekelijks gebeurt, bidden we ook nu voor hem om de zegen van de allerhoogste Koning, om wijsheid die maakt dat hij de psalmwoorden van koning David belijdt: ‘Zie, God is mijn Helper.’

P.J. Vergunst
P.J. Vergunst