Waar bent u naar op zoek?

Kritische vragen over vaccinatie

01-09-2020

Niet alleen in de reformatorische hoek leven bezwaren tegen vaccinatie. Welke vragen stellen degenen die sceptisch tegenover vaccins staan? vraagt ds. J. Belder.

Zijn dit terechte vragen of wordt de afwijzende houding door angst en nepnieuws ingegeven? En hoe worden vaccins ontwikkeld?

De schrik die de (eerste?) golf van de coronapandemie veroorzaakte, hebben we inmiddels grotendeels achter ons gelaten. Een groeiend aantal mensen neemt steeds minder de regels in acht. 

Viruswaanzin

Groepen als ‘Viruswaanzin’ (sinds 4 augustus ‘Viruswaarheid’) laten luidruchtig van zich horen en timmeren stevig aan de weg. De overheid die met zachte hand dwingt, vindt steeds meer boze burgers tegenover zich. Men zet de hakken in het zand en is ‘er helemaal klaar mee’.

Het aantal besmettingen neemt sinds de zomer razendsnel toe, terwijl ziekenhuisopnamen en sterftecijfers nog steeds niet (augustus) noemenswaard stijgen. Spelen de overheid en het RIVM niet een potje paniekvoetbal? We hebben in het verleden grotere griepepidemieën gehad met veel slachtoffers, waarbij we moeten denken aan de Spaanse griep na de Eerste Wereldoorlog, de Hongkonggriep (1968) en de Mexicaanse griep (2009), aldus de critici.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 3 september 2020.

Bestel een los nummer, of neem een abonnement op De Waarheidsvriend.