Waar bent u naar op zoek?

Leiding en keuzevrijheid

06-04-2021

Over de vraag hoe God ons leven leidt en hoe wij Gods wil kunnen weten, zijn tientallen boeken verschenen. Dit thema blijft mensen boeien. Dr. Kees van der Knijff schreef een lezenswaardig boek over Gods leiding, vindt ds. P.J. den Admirant.

De Heer is mijn Herder, maar hoe leidt Hij mij? Denken over Gods leiding in tijden van keuzestress is een bewerking van zijn proefschrift Between Providence and Choice Biography. Voegt hij hiermee weer een boek toe dat gewijd is aan het thema ‘Gods plan met je leven’? Nee, want dit boek heeft echt een andere inhoud dan vele anderen. Het is een helder geschreven boek, waarin hij eerlijk benoemt hoe wij op onze zoektocht naar leiding van God in ons leven gemakkelijk kunnen verdwalen.

Gedetailleerd plan

Waarom is deze zoektocht juist in onze tijd zo toegenomen? Dat zal in ieder geval te maken hebben met de keuzestress, waarnaar de ondertitel van het boek verwijst. Er is zoveel te kiezen, wat is dan de goede keuze?

In het inzichtgevende tweede hoofdstuk horen we over drie visies op leiding: leiding door informatie, leiding door intimiteit en leiding door transformatie. De eerste twee visies gaan ervan uit dat God voor iedere gelovige een gedetailleerd levensplan heeft. Door de juiste signalen op te vangen, de goede stappen te zetten en door aandachtig te luisteren naar de Bijbel en naar de stem van de Geest in ons, zal God ons de weg wijzen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 8 april 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.