Waar bent u naar op zoek?

Meer leerdiensten

Ds. F. Pierik
Door: Ds. F. Pierik
17-06-2024

De hervormde Kapelgemeente in Drachten, ontstaan in de jaren zestig, belegde altijd één dienst per zondag. Tot vorig jaar. Toen werden er ook zes middagdiensten gehouden, omdat er in de gemeente verlangen groeit naar catechismusdiensten. Een mooie ontwikkeling.

De Kapelgemeente is ontstaan na een periode van woelige baren binnen de hervormde gemeente van Drachten. In de jaren zestig van de vorige eeuw waren er vier hervormde predikanten aan deze gemeente verbonden. Twee predikanten behoorden tot de vrijzinnige richting, twee predikanten waren rechtzinnig.

Schraal

Door vertrek van één predikant en het emeritaat van een andere predikant waren er aan het eind van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig geen predikanten meer die het Woord van God recht bedienden in het midden van de gemeente.

Onder de schrale verkondiging, die hiervan het gevolg was, ontstond een beweging van verontruste mannen die verlangden naar een prediking op basis van Schrift en belijdenis. Het Woord van God moest in lijn met de gereformeerde traditie verkondigd worden. Onder leiding van ds. B.W. Steenbeek werd een buitengewone wijkgemeente gesitueerd in de Kapelkerk.

Dit artikel gratis verder lezen?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees de volledige tekst van dit artikel.

"*" geeft vereiste velden aan

Ds. F. Pierik
Ds. F. Pierik

is predikant van de hervormde gemeenten te Drachten en te Een.