Waar bent u naar op zoek?

Minisymposium over Augustinus

23-06-2022

Op woensdag 6 juli organiseren de Augustinuskring Gouda-Reeuwijk en het bestuur van studentenvereniging CSFR DV het minisymposium ‘Rust vinden in God. Augustinus voor nu’. Prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker, rector van het Kennis-instituut Christelijke GGZ en bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie, zal stilstaan bij godsdienstpsychologie in het spoor van Augustinus en ingaan op vragen zoals ‘Wat maakt ons en onze tijd onrustig en stressvol? Welke rol speelt geloof bij het verwerken van trauma’s en crises? Moeten we weer leren falen?’

Prof. dr. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis, hoogleraar Augustijnse studies en lid van de Pauselijke Theologische Academie, zal vervolgens zijn licht laten schijnen op de kerkvader-filosoof: in hoeverre is Augustinus’ tijd met die van ons te vergelijken? Wat leren we van Augustinus en waarom is hij nog altijd zo geliefd en wordt hij veel geciteerd?

Het symposium vindt plaats in de Oud-Katholieke Kerk Gouda (Hoge Gouwe 107) en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Toegang is gratis, aanmelden via AugustinusGouda@gmail.com.