Waar bent u naar op zoek?

De Herberg biedt kom-op-adem-midweek rond nieuw thema aan

Moeite met je familie

Ds. M.J. Tekelenburg
Door: Ds. M.J. Tekelenburg
Pastoraat
16-10-2023

Van maandag 20 tot en met woensdag 22 november biedt Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek een nieuwe driedaagse retraite aan. Het thema is ‘Mijn familie en ik’.

Met familie heeft ieder mens te maken. We staan hoe dan ook in relatie met ouders en wanneer die er zijn ook met broers, zussen en kinderen. God heeft met het gezin en de familie iets bijzonders geschapen. Mooie en rijke banden zijn er. En in gezinnen en families wordt veel gegeven en ontvangen. De loyaliteit en trouw aan elkaar is groot. Veel lijnen lopen door de generaties.

Gebroken band

Helaas komen sinds de zondeval in gezins- en familieverbanden ook moeiten voor. Volwassen mensen proberen een eigen weg te gaan, maar velen voelen soms nog sterk of (te) sterk hun ouders over hun schouders meekijken. Daarnaast krijgt ieder van vader en moeder bepaalde waarden mee. Die waarden kunnen verschillen en zijn soms zelfs tegenstrijdig. Dan geeft bijvoorbeeld moeder de familiewaarde door dat je je echt moet onderscheiden en vader dat je bescheiden moet zijn en onopvallend moet leven. Hoe vind je daarin je weg?

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 19 oktober 2023. Neem een jaarabonnement (€ 52,50). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. M.J. Tekelenburg
Ds. M.J. Tekelenburg

is predikant van de hervormde gemeente te Monster.