Waar bent u naar op zoek?

Nieuw vakblad voor ambtsdragers en vrijwilligers in de Protestantse Kerk

24-02-2022

De Protestantse Kerk geeft een nieuw magazine uit: #protestant. Dit gratis vakblad voor ‘werkers in de kerk’ verschijnt vier keer per jaar. Elk nummer is gebaseerd op een thema dat verbonden is met de belangrijkste focus van de Protestantse Kerk voor de komende jaren: toekomstgericht kerk-zijn. Ook wordt er in ieder nummer aandacht besteed aan een moment in het kerkelijk jaar. Het thema van het eerste nummer, dat vorige week verscheen, is ‘Jonge generaties’.

#protestant is de opvolger van de magazines Woord&weg, Diakonia (voor diakenen) en Jong Protestant (voor jeugdwerk). Een belangrijke reden voor het samenvoegen van de bladen is dat in steeds meer gemeenten ambts- en taakdragers gezamenlijk optrekken. Kerk zijn doe je immers samen. En dat gaat beter als je van elkaars werk op de hoogte bent, samenwerkt en elkaar kunt inspireren.

#protestant wil de werkers in de kerk informeren en inspireren om hun taak goed toegerust en met plezier uit te kunnen voeren. Met interviews, reportages en achtergrondverhalen, maar ook met goede ideeën, praktische tips en leuke weetjes vanuit plaatselijke gemeenten en vanuit de dienstenorganisatie.

#protestant verschijnt in februari, mei, augustus en november. Het nummer dat in mei verschijnt, gaat over samenwerking en het nieuwe jaarthema. Een abonnement op het magazine is gratis. Meer info via: protestantsekerk.nl/magazine.