Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe Artios bijbelstudieboekjes over Exodus en Ruth

01-12-2020

In de Artios bijbelstudiereeks, die door de Gereformeerde Bond op de markt gebracht wordt, zijn twee nieuwe deeltjes verschenen, schrijft ds. H.I. Methorst.

Het boekje over Ruth bevat veel boeiende leesstof, het boekje over Exodus trekt wat vaker lijnen naar het leven van vandaag. Ds. A. Langeweg schreef samen met ds. J.M. Molenaar Van slavendienst naar eredienst, terwijl ds. M. van Kooten ons in zijn boekje De hand van de HEERE meeneemt in het bijbelboek Ruth. 

Exodus

De titel van het boekje over Exodus is als een vlag die de lading dekt. We lezen immers in Exodus 1 over de slavendienst van het volk Israël, terwijl we in Exodus 40 lezen over de opbouw van de tabarnakel, als een heiligdom tot eer van de HEERE.

Terwijl we lezen in dit boekje, valt op dat de auteurs op allerlei momenten oog hebben voor de grote lijnen in dit bijbelboek, of – beter gezegd – voor de grote lijnen in het handelen van God, de HEERE. Meer dan eens schrijven de auteurs (wie welk hoofdstuk heeft geschreven, blijft ongewis) over dat wat komen gaat in het bijbelboek Exodus. Als één ding duidelijk wordt, is het wel dit:

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 3 december 2020.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.