Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe Artios-uitgave gaat in op onze relatie tot Israël

11-05-2023

Juist in de periode dat de staat Israël zijn 75-jarig bestaan herdenkt, verscheen vorige week in de Artios-reeks van de Gereformeerde Bond het boekje Eigendom van God. Onze relatie tot Israël, toegelicht voor een nieuwe generatie. Wordt een jonge generatie in haar meningsvorming ten aanzien van Israël, als ze hier al over nadenkt, vooral ge-vormd door de seculiere media? Dat zou zomaar kunnen, terwijl luisteren naar de Bijbel hierin de eerst aangewezen weg is. Om die reden begint elk hoofdstukje in Eigendom van God met een korte bijbelstudie, waarna twaalf thema’s besproken worden, onder andere de verkiezing van Israël, de zegen voor Israël, het gesprek met Israël, wonen in Israël, het Koninkrijk voor Israël, de toekomst van Israël en het gebed voor Israël. In de slotbeschouwing zoomen we in op het geheimenis van Israël.

Onder de medewerkers zijn dr. C.P. de Boer, ds. J.J. ten Brinke, drs. A. Groothedde, ds. D. Hoolwerf, ds. G.H. Molenaar, ds. E. van den Noort, ds. J.C. Schuurman en ds. J. Snaterse. P.J. Vergunst deed de eindredactie.

Eigendom van God verscheen bij uitg. Groen in Leeuwarden, telt 164 blz. en kost € 15,99. Verkrijgbaar in de (christelijke) boekhandel.