Waar bent u naar op zoek?

Nieuwe rector in Aix

06-11-2012

De theologische faculteit Jean Calvin in Aix-en-Provence heeft een nieuwe rector. Michel Johner neemt de plaats in van prof.dr. Paul Wells, die jarenlang het boegbeeld van de faculteit was. Gesprek van Martine Burggraaf met Johner.

Onder verantwoordelijkheid van Johner is het nieuwe academisch jaar aan de theologische faculteit Jean Calvin, voorheen de Faculté Libre de Théologie Réformée, inmiddels gestart met ruim honderd studenten.

De nieuwe rector heeft als taak om als primus inter pares, als eerste onder gelijken, leiding te geven aan de docentenraad. Hij ziet erop toe dat de taken onderling goed verdeeld en uitgevoerd worden. Johner is tevens woordvoerder namens de docenten in de externe contacten.

Daarnaast is de rector eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Dit cursusjaar zijn er twee nieuwe docenten aangenomen, prof.dr. G. Kwakkel en Jean-Philippe Bru. De twee zijn geen onbekenden aan de faculteit. Dr. Kwakkel liep als student al in Aix rond. Ook heeft hij er in het verleden vaker lesgegeven. Hij is nu parttime in dienst van Aix en blijft daarnaast in Kampen werken. Hij geeft de vakken Oude Testament en Hebreeuws. Jean-Philippe Bru is eveneens oud-student. Hij geeft het vak praktische theologie. Hiervoor diende hij als predikant de gemeente van Saint-Girons.