Waar bent u naar op zoek?

Omzien naar elkaar

09-03-2021

In de aanloop naar de verkiezingen schreven drie christelijke Tweede Kamerleden, Jaco Geurts (CDA), Gert-Jan Segers (CU) en Kees van der Staaij (SGP) op verzoek van de redactie een brief aan elkaar.

Hieronder volgt uit elk van de brieven een fragment. Jaco Geurts van het CDA bijt de spits af: 

Beste Kees en Gert-Jan,

In onze samenleving zijn we als christenen een minderheid geworden; christelijke waarden en normen vervagen en worden door velen niet meer onderkend. In de komende periode hoop ik samen met jullie vorm en inhoud te mogen blijven geven aan on

Hierin mogen we gelukkig weten dat er in veel kerken regelmatig voorbede wordt gedaan voor ons werk als verschillende overheden. Ons ambt als volksvertegenwoordiger hoeven we niet in eenzaamheid te bekleden, maar in verbondenheid – op hoop van Zegen!ze opdracht als christen met deze wereld voor onze mensen, dieren en schepping in gezonde balans.

 

Gert-Jan Segers schrijft:

Beste Kees en Jaco,

Ik hoop op mogelijkheden om als christenen de stem van barmhartigheid te laten klinken. Door een jubeljaarfonds in te richten voor mensen die klem zitten in de schuld. Door welvaart eerlijker te verdelen en armoede te bestrijden.

Ik hoop op gedeelde passie om te kiezen voor het behoud van Gods schepping. Dat is een grote verantwoordelijkheid, die om ingewikkelde keuzes vraagt en waarin we met vallen en opstaan het goede zoeken.

 

 Kees van der Staaij: 

Beste Gert-Jan en Jaco,

Inzet is ook wereldwijd hard nodig voor mensen die worden uitgebuit of vervolgd: prostituees, kwetsbare armen en kinderen. Christenen die wereldwijd worden vervolgd. Ook het Joodse volk krijgt het steeds zwaarder. Antisemitisme tiert welig en Israël ligt iedere dag onder vuur. 

Waar ik ook graag samen met jullie op wil trekken, is in de strijd voor de bescherming van ongeboren kinderen en het kwetsbare oude leven. Echt, we mogen niet zwijgen, ook al lijkt dit voor velen in dit land een gepasseerd station en al levert de strijd hiertegen veel tegenstand op.

Lees de volledige tekst van de drie brieven in De Waarheidsvriend van donderdag 11 maart 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.