Waar bent u naar op zoek?

Kringen kunnen digitaal bijbelcursussen volgen via het programma Learnnn

Online bijbelstudie

J.C. van Roest
Door: J.C. van Roest
Kerkelijke gemeente
25-01-2022

Als bijbelkring wilden we ook in coronatijd samen betrokken blijven bij Gods Woord. Wat was ondanks alle maatregelen wel mogelijk voor onze kring met jongere en oudere deelnemers? Het werd het gratis programma Learnnn van GlobalRize.

Met dit programma kun je schriftelijke bijbelstudies doen met de mogelijkheid van persoonlijke feedback. Met dankbaarheid mogen we constateren: deze vorm was tot zegen en is geschikt om breder in te zetten.

Opstarten

Hoe pakten we deze vorm van bijbelstudie aan? Allereerst volgden we een bestaande cursus via Learnnn om het principe te ontdekken. Dit was boeiend, vooral door de reacties en aanvullingen op de gegeven antwoorden.

Na het afronden van de cursus begonnen we met het ontwerpen van een eigen serie bijbelstudies. Het moest daarbij vooral gaan om het grondig lezen van de bijbeltekst. Echt in gesprek gaan hoopten we later weer in kringverband te doen. Kortom, de inhoud moest bestaan uit korte stukjes uitleg afgewisseld met vragen gericht op de bijbeltekst.

De bijbelstudies met uitleg, vragen en afbeeldingen zijn eerst in Word geschreven. Daarvoor gebruikten we de boekjes Goudkoorts en Goudaders die dr. H. van den Belt heeft geschreven in de Artios-reeks van de Gereformeerde Bond. Daarnaast voegden we aanvullingen uit de Jongerenbijbel, Studiebijbel HSV en Tekst voor Tekst toe. Daarbij werden meerkeuzevragen en open vragen geformuleerd, waarvan de antwoorden in de tekst te vinden zijn.

Slechts gedeelten uit de boekjes zijn overgenomen. Gespreksvragen staan er niet bij. Die zijn voor later op de kring.

Lees de volledige tekst van dit interview met dr. Immink in De Waarheidsvriend van donderdag 27 januari 2022. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

J.C. van Roest
J.C. van Roest

uit Schoonhoven is leider van een bijbelkring in de hervormde gemeente te Willige Langerak.