Waar bent u naar op zoek?

Online cursus rouwpastoraat

02-12-2021

Drs. N.C. van der Voet verzorgt DV vanaf 4 januari een online cursus rouwpastoraat. Het is een van de nascholingscursussen die dit studiejaar onder verantwoordelijkheid van de THGB wordt aangeboden aan hbo-theologen (en anderen met een vergelijkbare opleiding).

Een pastor moet oog hebben voor de verschillende verliezen die mensen leiden en die ook kunnen begeleiden. Mensen ondersteunen bij rouw na een sterfgeval komt in het pastoraat van de gemeente veel voor. Het is goed om weer eens een aantal accenten te leggen en zo kennis en vaardigheden op te frissen. Hoe ingewikkeld is het rouwproces? Hoe zijn we de mensen met dit verdriet nabij? Hoe zit het bij rouw na zelfdoding? Is rouwen in coronatijd anders dan voorheen? Ook is er aandacht voor wat rouw met gezinnen en jongeren doet.

Deze nascholingscursus, die twee EC oplevert, wordt op vier dinsdagmorgens van 9.00-12.00 uur digitaal aangeboden, namelijk op 4 en 18 januari en 1 en 15 februari. De kosten bedragen 150 euro. Info en aanmelden (tot 21 december) via thgb.nl of info@thgb.nl.