Waar bent u naar op zoek?

Ds. J.A.W. Verhoeven spoort aan om kritisch in deze tijd te staan

Onze levens(in-)richting

Ds. B.M. van den Bosch
Door: Ds. B.M. van den Bosch
16-11-2021

Wie Hoop en heiliging. Leven met Christus in de tussentijd ter hand neemt, eerder dit jaar verschenen in de Artios-reeks, kiest voor een boek dat sticht. Wat ds. J.A.W. Verhoeven heeft geschreven, is beslist opbouwend voor de gemeente van Christus in deze ‘tussentijd’.

Met die term uit de ondertitel wordt de tijd bedoeld tussen de Hemelvaart en de wederkomst van onze Heere en Heiland. In die tussentijd strijdt de gemeente haar strijd hier op aarde, terwijl haar Heere in de hemel is. Wat betekent dat voor de gemeente? Die vraag vormt het vertrekpunt van dit boek.

Levensrichting

Ds. Verhoeven werkt die vraag naar twee kanten uit aan de hand van de kernwoorden ‘hoop’ en ‘heiliging’. De hoop gaat voorop. Hoop gaat over de levensrichting. De gemeente leeft naar Christus toe. Leven uit hoop maakt ons leven hier op aarde tot een voorbereiding op de grote dag van de Heere, aldus ds. Verhoeven.

Gaat hoop over de levensrichting, heiliging gaat over de levensinrichting. De bruid wil mooi zijn voor de Bruidegom bij Zijn komst. Daarom zoekt zij naar reiniging.

De thema’s ‘hoop’ en ‘heiliging’ lopen als slagaders door het bijbelse getuigenis. De aanduiding ‘bijbelstudie’, verbonden aan andere deeltjes van de Artios-reeks, zou zonder meer ook aan dit deeltje meegegeven kunnen worden. Grondig worden Oude en Nieuwe Testament beluisterd op het thema ‘hoop’, maar daarmee is het niet gedaan. In alle delen van dit boek gaat de Bijbel open. Al lezend zit je de apostelen en hun verkondiging op de huid. We worden geoefend in het volharden in de leer van de apostelen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 18 november 2021 of download de gratis pdf.

Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. B.M. van den Bosch
Ds. B.M. van den Bosch

is predikant van de hervormde gemeente te Linschoten.