Waar bent u naar op zoek?

Op vakantie naar de kerk

15-06-2021

Versoepelingen van coronamaatregelen zijn in gang gezet en de mogelijkheid om op vakantie gaan komt in zicht, schrijft Harriëtte Smit. Waar een vakantiereis deze zomer ook naar toe zal gaan, één ding hebben alle bestemmingen gemeen:

er zijn plaatselijke kerken waar je een kerkdienst kunt bezoeken.

Velen zullen richting het Franse vakantieland trekken om even andere lucht in te ademen en nieuwe ervaringen op te doen. Een kerkdienst bezoeken in een ander land is een belevenis. Soms is de kerk midden in de stad en moet je je auto parkeren in de parkeergarage. Een andere keer moet je ruim een uur rijden over kleine wegen door een prachtige landschap en is de kerk makkelijk te vinden in een dorp dat bestaat uit slechts enkele straten.

De moeite waard

Er klinkt samenzang van onbekende woorden, maar met een herkenbare melodie. Soms is er een kerkdienst in de openlucht. Veel dingen zijn anders dan we misschien gewend zijn, maar zo’n bezoek is de moeite waard. Het biedt ons de kans om te zien wat God op andere plaatsen doet en dat Hij op zoveel manieren werkt die we anders niet zouden zien. Een onbekend kerkgebouw binnenlopen en weten dat we ons verbonden voelen met een stel vreemden, omdat we allemaal dezelfde God liefhebben, is opbeurend. Dit herinnert ons aan de gemeenschap der heiligen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 17 juni 2021, of download .

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.