Waar bent u naar op zoek?

Volharding (4, slot, tijdens de studie)

Overeind gezet worden

Mathieu van Spronsen
Door: Mathieu van Spronsen
19-11-2021

Wanneer het over volharding gaat, en dan met name over volharding in de studententijd, zijn er voorbeelden te over van studenten die afhaken. Ze hebben niets meer met geloof en kerk.

Het geloof bleek niet bestand tegen de academische vragen of belemmerde hen om een leven te leven zoals ze graag wilden.

Niet losjes

Het mag een wonder heten wanneer een student – zoals dat voor alle groepen geldt – aan de Heere trouw blijft. Het is Zijn werk alleen als jongeren in het opgroeien bij het Woord bewaard blijven. Tegelijkertijd betekent dat besef niet dat dan maar losjes met het geloof kan worden omgegaan. Integendeel: juist dan is volharden hard werken in de studententijd. Paulus schrijft: ‘Werk aan uw eigen zaligheid met vrees en beven, want het is God, Die in u werkt….’ (Fil.2:12,13) Omdat alles van Hem uitgaat, heeft wat we zelf doen kracht. Van wat dat voor mij betekent, mag ik enkele facetten delen.

Erediensten

Als eerste aspect noem ik de erediensten. Voor mij persoonlijk zijn de zondagse diensten de kurk waarop het geestelijk leven drijft. Daar klinkt het Woord van God, daar word ik vermaand, getroost, onderwezen en bemoedigd.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 18 november 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Mathieu van Spronsen
Mathieu van Spronsen

studeert theologie aan de VU/PThU te Amsterdam en is preses van het CSFR-dispuut in de hoofdstad.